Activiteiten

De Actviteiten en Workshops van Katwijk-Events

Neem deel aan een van de workshops en beleef samen iets spectaculairs of maak een blijvende herinnering aan een onvergetelijke dag!
Wil jij weten wat er te doen is in Katwijk vandaag? Katwijk-Events organiseert de leukste activiteiten, zowel voor kinderen als volwassenen.
Niet alleen teambuildingactiviteiten, maar ook vrijgezellenfeesten, vriendenuitjes, kroegentochten of kinderfeestjes, gewoon omdat het altijd kan!
Bij u in de buurt of bij u thuis. De mogelijkheden zijn divers, waardoor er voor elk budget een feest te realiseren valt.

SURFEN / SUPPEN

Ga onder begeleiding met een surfleraar de Noordzee op. Leer tijdens deze activiteit hoe je je surfboard onder controle moet houden. Ben je al ervaren of wil je als volwassene dit zelf uitproberen? Dat kan natuurlijk ook!
Houd je meer van een rustige zee en geniet je van het mooie uitzicht vanaf de andere kant van de horizon? Kom dan lekker suppen! Een te gekke workshop voor jong en oud! Een heerlijk dagje uit in Katwijk.

KIDS SURFEN/ SUPPEN

Een ervaren leraar neemt je mee de Noordzee op tijdens deze workshop . Allereerst zal hij je op het droge leren hoe je je surf/ supboard onder controle kunt houden. Na een goede instructie zal de leraar met de kinderen (voorzien van zwemvest) de zee op gaan. Ben jij degene die als eerst op de plank kan blijven staan? Een stoere activiteit! Nabij de vakantiehuisjes in Katwijk, dus behalve gewoon dagelijks te boeken, ook zeker leuk als te plannen evenement tijdens jouw vakantie!

LONGBOARDEN

Houd je er niet van om nat te worden? Maar ben je wel op zoek naar een goed potje balanceren en lukt het je zelfs om snelheid te maken? Kom longboarden!
Een leuke stoere en sportieve activiteit op de boulevard van Katwijk. Deze workshop is super stoer!

POWERKITEN

Staat er redelijk wat wind? Dan is dit de ideale conditie om jouw vlieger omhoog te houden tijdens deze te gekke workshop!
Een instructeur legt uit hoe je een vlieger het langst in de lucht moet houden en hoe je jouw vlieger het beste kunt bewegen. Lukt het jou om de vlieger tijdens deze activiteit het langst in de lucht te houden?

BEACH CHALLENGE / EXPEDITIE ROBINSON

Tijdens deze workshop betreft het allemaal 'team' building spellen op het strand en in het water. Een aantal onderdelen lijken op het bekende televisie programma 'Expeditie Robinson'. Je strijd in teams van 4 - 10 personen tegen elkaar, het team met de meeste inzet, geluk, slimheid, strijd en inzicht zal zich uiteindelijk de winnaar mogen noemen! De onderdelen kunnen naar eigen wens gekozen worden. De totale duur is 2-4 uur. De Beach Challenge is populair voor de wat grotere groepen.

a) Reuzenkatapult (Bamboe)

Elk team krijgt palen, touwen, elastieken en een balhouder tot hun beschikking en maken daarmee naar eigen inzicht een katapultconstructie. Hierna begint het echte werk en schieten de teams de bal in de aangegeven vakken alwaar de andere teamleden proberen deze op te vangen. Samenwerking, kracht, tactiek en behendigheid bepalen het resultaat!

b) Eb en vloed race

Elk team begint met een lege emmer, deze moeten zijn zo snel mogelijk vullen. Om de emmers te vullen halen zij met behulp van waterballonnen water uit zee, het team met de eerste volle emmer wint!

c) Puzzel + touwtrekken

Touwtrekken + oplossen van een reuze puzzel. Het team dat de puzzels het snelst oplost krijgt een kleine voorsprong met touwtrekken

d) A Frame lopen

Elk team krijgt 3 palen en wat stukken touw. Van de palen maken ze een zogenaamde ‘A’. Wanneer de ‘A’ stevig genoeg is moet een lid van het team rechtop in de gemaakte ‘A’ gaan staan. De teamgenoten houden de ‘A’ rechtop door middel van touwen aan de bovenkant. Wanneer de ‘A’ stabiel is, probeert het team er een kleine afstand mee af te leggen. Je moet hier goed samenwerken!

e) Lopend dienblad

Elk team moet zoveel mogelijk blokken meenemen van A naar B. Dit doen ze door middel van een dienblad waarop de blokken (tactisch) moeten worden gestapeld. Het dienblad kunnen de teamleden rechtop en dus in balans houden door de lange touwen die aan de hoeken van het dienblad vast zitten.

f) Evenwichtsbalk

Iedereen kent de populaire serie ‘Expeditie Robinson’ waarin altijd de proef met de beroemde evenwichtsbalk wordt gespeeld. Nu ook op het strand van Katwijk!

g) Ravijn (Duitse kuilen) oversteek

Door middel van een constructie van 6 bamboestokken en rubberen banden moet het volledige team het ravijn oversteken. Dit onderdeel vereist het maken van een stevige constructie, samenwerking en evenwicht!

h) Jenga

Dit spel kent bijna iedereen… De teams halen om beurten een blok uit de toren, hetzelfde blok wordt dan bovenop de toren terug geplaatst. Het team dat de toren omver gooit, is uiteraard de verliezer.

i) Beachsurf

Het hele team moet zo snel mogelijk achter elkaar onder een surfplank door kruipen op het strand Dit betekent goed graven en elkaar helpen!! Let er wel op dat elk lid van het team eronder door moet.

j) Beachvolleybal

Volleyballen op het strand als teams tegen elkaar.

k) Hindernis baan

Dit is een pittig onderdeel, de bedoeling is dat je ringen uit het zand vist met behulp van een haak. Voordat je mag 'vissen' moet je eerst een klein parcours afleggen. Dit parcours bestaat uit kruipen en klimmen over bamboe palen. Kan jij goed gooien en kan je tegen zandkorrels?

l) Beach Skiën

Dit onderdeel mag natuurlijk niet ontbreken bij een 6-kamp op het strand! We beginnen met touwtrekken, daarna het doolhof spel en als laatst skiën over het zand!

m) Spinnenweb

Elk teamlid moet zo snel mogelijk door een van de gaten van het spinnenweb worden getild en aan de andere kant weer worden opgevangen. Hoe hoger je door het web gaat des te meer punten je verdient!

n) Doolhof

Als team moet probeer je om een balletje zover mogelijk door het doolhof heen te laten rollen. Door goed samen te werken bepaal je de richting en snelheid van het balletje. Zorg ervoor dat je geen trillende handen hebt!

o) Raften *

Met je team in een raft op het water zo snel mogelijk de boei passeren. Het wordt pas echt leuk als je door de branding heen gaat! * Voor dit onderdeel geldt een meerprijs.

p) De Oversteek

Als team krijg je de opdracht om met 2 balken een kuil over te steken. Elke balk is op zichzelf te kort om de afstand naar de overkant te overbruggen. Met 2 balken is die afstand wel te overbruggen. Samenwerken is de enigste optie om de overkant te behalen!

q) Tangram Puzzel

Een tangram is een Chinese puzzel die bestaat uit zeven stukjes: vijf driehoeken van verschillende afmetingen, een vierkant en een parallellogram. Met deze zeven stukjes kun je een vierkant vormen, maar ook allerlei andere vormen. De bedoeling van deze activiteit is dat één persoon de puzzel gaat maken aan de hand van instructies van de rest van de groep. Dit spel is erg geschikt voor mensen die denken dat ze wiskundig goed aangelegd zijn, zij zullen namelijk hopeloos door de mand vallen.

r) Ringvissen

Staand op een bamboe paal probeer je je evenwicht te houden en zoveel mogelijk ringen uit het zand te vissen. Het team wat de meeste ringen uit het zand weet te vissen heeft gewonnen. Een hele leuke en toffe activiteit voor jong en oud!

RAFTEN

Een dagje uit in Katwijk begint nog leuker met deze activiteit! Dichtbij een strandhuisje of als toerist, maar ook zeker met jouw bedrijf! Met z'n allen in een raft op het water zo snel mogelijk de boei passeren. Het wordt pas echt leuk als je door de branding heen gaat! Durf jij deze gave, te gekke activiteit aan?

MEGA SUP

Een ideaal dagje uit in Katwijk bestaat natuurlijk ook uit een evenement op het strand!

Stand Up Paddle surfen is nog steeds ongekend populair in Nederland. Deze vorm van watersport is zeer gemakkelijk onder de knie te krijgen. Staand op een groot surfboard beweeg je jezelf voort met een peddel. De kunst is om op het board je balans te vinden en te houden. Suppen is een ideale workout voor iedereen!

Wanneer je (nog) niet helemaal zeker bent van je evenwicht op het water, dan is er ook een mega Supboard. Hier kunnen 6 – 8 personen tegelijk op en samen peddel je dan (relaxt) op het water. Dit geeft garantie op heel veel komische momenten! De ideale groepsactiviteit voor vrienden , familie en bedrijven! 

GRAFFITI

Maak je eigen kunstwerk! Altijd als iets van jezelf aan de muur willen hebben?
Dan is dit de kans!

Als je liever een gezamenlijk kunstwerk maakt , is dat ook mogelijk. Je maakt kennis met de spuitbustechniek onder begeleiding
van een ervaren graffiti artiest. Je zult opkijken van het resultaat. Ook mogelijk: cap/ petje spuiten.

Voor jong en oud!

Locatie in overleg

SCHILDEREN

Een ervaren ontwerper/ kunstenaar maakt samen met jou of met een groep een prachtige schildering.
Elk onderwerp is mogelijk!

YOGA ON THE BEACH

Vergeet de dagelijkse dingen om je heen. Leer hoe je door fysieke yogahoudingen te combineren met daarbij een goede ademhaling, balans kunt vinden tussen lichaam en geest.

Leer te luisteren naar de signalen van binnenuit. Dit alles met de mooiste locatie die je je kunt wensen; de bruisende zee en het schitterende strand.

COCKTAILS MAKEN

Leer in achter de bar de lekkerste cocktails maken! Onder begeleiding van een professional ga je aan de slag. Mix jouw drankjes op de juiste manier en maak van jouw drankje een feest! Wie maakt de lekkerste cocktail?

PICKNICKTAS GEVULD

Of je nu een fiets huurt en een dagje weggaat, of je gewoon lekker op het strand wilt genieten... een gevulde picknicktas is altijd een ware verwennerij!

Ontbijt, lunch en zelf diner is mogelijk! (een dag van tevoren doorgeven is gewenst)
De tas is gevuld met verantwoorde maaltijden waarbij er rekening gehouden kan worden met allergieen, lactosevrij voedsel of een notenallergie.

Alles is huisgemaakt, voorzien van verse producten! In een woord..Genieten!

(Haal je eigen picknicktas op en je bent voorzien van een heerlijk ontbijt, lunch of diner ! (spelt, glutenvrij of suikervrij behoren tot de mogelijkheden)

Ontbijt bestaat uit een keuze van huisgemaakte kwark me fruit, pancakes met fruit, broodje roerei met wat te drinken.  Lunch bestaat uit een keuze van een broodje biefstuk, kalfsvlees, pulled mushroom, kipfilet of een soepje met wat te drinken.Diner is gevarieerd , elke dag wat anders. Seizoen producten zijn de basis! Vraag de dag zelf naar het menu.)

 

VIS FILEREN

Altijd al willen vis fileren? Dan is dit de kans! Onder het genot van een hapje en een drankje leer je van een echte kenner hoe je meerdere soorten (seizoensgebonden) vis kunt fileren.

Want wat zou Katwijk zijn zonder een echte vis fileerworkshop?

DJ LES/ DJ PRODUCING

Wil jij dj worden en leren mixen, net als een echte dj? Wordt de nieuwe Armin van Buuren of Martin Garrix! Je leert hoe je met apparatuur om moet gaan waar alle bekende dj's ter wereld mee werken. Je krijgt je eigen les in het mixen van muziek.

Wil je liever leren hoe je je eigen muziek maakt en wil je je eigen hit produceren? Ook dit behoort tot de mogelijkheden! Er is een aanbod voor instap-lessen in muziekproductie vanuit een professionele home-studio.

WALKIN’DINNER KATWIJK

Eten bij een restaurant kan heerlijk zijn, maar wat is er nog leuker , dan iedere gang in een ander restaurant te kunnen eten?
Voor- hoofd- nagerecht eet je bij drie verschillende café-restaurants . Inclusief drie dranken (wijn, bier en fris) .

Zo wordt uit eten gaan nog leuker!

KLEINKUNST

Iedereen kan kunst maken. Je maakt een beeldje van Paverpol. Deze ga je in een eigen gekozen kleur maken. Je kunt het beeld bewerken met stukjes stof, kant of je kiest voor paversand. Je kunt het beeld zowel binnen als buiten zetten en het is ongeveer 30 cm hoog. Er zijn voorbeelden, maar het gebruik van eigen fantasie kan natuurlijk ook. Deze workshop is inclusief koffie/ thee en zoete lekkernij . Je zult verbaasd staan over het eindresultaat!

Op locatie of in een prachtige workshopruimte!

SCHMINKEN/ GLITTERTATTOO

Echte professionals nodig? Dan huur je ze hier in. Zij zetten prachtige kunstwerken op jouw gezicht of arm. Van jouw superheld tot aan de meest prachtige dieren of versieringen.

Een stoere tattoo kan natuurlijk ook niet ontbreken !

CREATIEVE WORKSHOPS VOLWASSENEN

HIP SERVIES

Maak je eigen hippe koek-, hapjes-, cake-, tapasschaal! Er zijn heel veel voorbeelden waar je uit kunt kiezen. Denk aan de stijl Blond Amsterdam, Dikke Dames, maar er zijn ook kleurrijke dieren, bloemen, vlinders en andere voorbeelden. Uiteraard is "oer- Hollandse" stijl ook mogelijk of geef jouw eigen voorkeur aan!

Met het uitkiezen van een plaatje en een truc, staat de afbeelding zo op jouw servies! Daarna schilder je het in met allerlei mooie kleuren.
Iedereen kan dit, succes verzekerd!

Liever iets uit de vrije hand schilderen? Dat kan natuurlijk ook!

HOLLANDSE KLOMP

Wat is er nu Hollandser dan een echte houten klomp? De klopm kun je pimpen naar eigen stijl en smaak. Steentjes, veertjes, lint, verf, decopatch papier en meer!
Leuk voor iedere plek in huis om neer te zetten.

PERSOONLIJKE WANDBORDEN MAKEN

Altijd al iets moois aan de wand willen hebben? In de woonkamer, babykamer of gewoon om neer te zetten?
Maak jouw persoonlijke wandbord. Met leuke , pakkende teksten. Voor jezelf, als kraamcadeau, voor vader-
Moederdag of als cadeau voor een opa/ oma.

Op locatie of in een prachtige workshopruimte!

THEMAFEEST

Een piratenfeest, prinsessenfeest, noem maar op. Maak een keuze en je zult gedurende 1,5-2 uur vermaakt worden. Wil je mooi verkleed? Dat kan natuurlijk ook!

Actief, creatief in een!

Op locatie is mogelijk

BLOEMSIERKUNST

Elk seizoen kent wel andere bloemen. Wil je een mooi bloemstuk staan incl. vaas, bloemen, groen en decoratie?
Dan is dit de ideale workshop voor jou!

Leuk met jouw vrienden of vriendinnen. Op locatie mogelijk!

SOLEXTOUR

Solex Huren?

Geniet met elkaar van een dagje uit, het rijden op de Solex, het prachtige geluid en de ouderwetse geur van het Solexmotortje!

De Solexen uit 1964 kun je hier huren. Wil je zelfstandig op pad op de Solex , met een routebeschrijving van de Bollenstreek , dan is dat zeker mogelijk. Maar wil je liever op pad met een routeleider, dan is dat mogelijk.

In het voorjaar langs de bloemenvelden bij Voorhout, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom, De Zilk en Sassenheim . In de zomer over de boulevard en door de duinen van Katwijk, Noordwijk doe gezellig een hapje of drankje aan het strand (exclusief).

De Solexen zijn uitgerust met een fietstas zodat u uw spullen gemakkelijk mee kunt nemen.

*

ZANDSCULPTUREN

Een mooie teambuildingactiviteit. Er wordt gezorgd voor een instructeur , zand, alle zandsculptuurmaterialen en alles wat je nodig hebt voor een leuke dag.

Je wordt verdeeld in teams en jullie maken een zandsculptuur naar eigen inzicht of je krijgt een groepsopdracht.
Van zandkasteel tot mooi abstract kunstwerk. Wie van jullie kan het het beste?

Een hapje en drankje kan worden geregeld (exclusief) en eventueel een heerlijk gevulde picknicktas!

*

DUINSTEP

Maak een steptocht door de duinen van Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Kijkduin, Scheveningen of Zandvoort.
Tijdens de 1,5 uur durende steptocht word je begeleid langs de mooiste plekjes in de duinen langs de Noordzee. Tijdens de steptocht kun je genieten van een Picknick, die je vooraf op kunt halen bij HeJij!Cafewinkel in Katwijk, of regel zelf wat lekkers voor onderweg.

De steps hebben dunne offroad banden waardoor je makkelijk over de paden kunt voortbewegen. Wie weet sta je nog oog in oog met konijnen of herten!

*

BEACH VOLLEYBAL

Beachvolleyballen als groepsuitje, is niet alleen sportief en actief, maar ook heel gezellig! Op het prachtige strand van KATWIJK, NOORDWIJK of een ander mooi strand aan de Noordzee, geniet je van de bruisende zee en wellicht van een heerlijk hapje en drankje (niet inclusief) .
Geniet tijdens het beachvolleyballen van de ondergaande zon en het geluid van de brekende golven.

De instructeurs van zorgen voor professionele volleybalvelden en volleyballen, een wedstrijdschema en begeleiden het volleybaltoernooi. Beachvolleybal kan bij elk strandpaviljoen worden geregeld.

*

BEACHGOLF

Beachgolf op het strand van KATWIJK, NOORDWIJK en omstreken. Beachgolf is een teambuilding en leuk groepsuitje aan zee, dat in teams van twee of vier personenen wordt gespeeld!
Na een paar keer te hebben geoefend, gaan de deelnemers met een boerenklomp en scoreformulier de strijd aan op 9 holes die zijn uitgezet op het strand van KATWIJK, NOORDWIJK en omstreken.

De beachgolf holes en afspeelplaatsen zijn gemarkeerd met een vlag met daar omheen een stukje gras.
Beachgolf is zeker een leuke aanrader!

*

IK HOU VAN HOLLAND QUIZ

Tranen over jou wangen tijdens de Ik hou van Holland quiz . Een geweldige Hollandse feestavond waaronder de quiz, maar bovenal plezier, sportieve strijd, eventueel heerlijk eten, drankjes, meezingen. Kortom een groot feest!
De Ik hou van Holland quiz bestaat uit verschillende rondes waaronder een ronde met vragen over uw bedrijf, vereniging of familie. Tussen de rondes door is er genoeg ruimte voor een hapje, drankje of om samen gezellig te kletsen. U kunt natuurljk ook zelf voor de hapjes en drankjes zorgen. De IK hou van Holland Quiz hoeft niet perse inclusief eten en drinken geboekt te worden

De Ik hou van Holland quizmaster neemt de quizvragen, professioneel geluid, feestelijke Hollandse aankleding, humor, slingers, een prijsbeker en het Ik hou van Holland rad mee.

*

BUBBLE VOETBAL

Word jij de winnaar tijdens een hilarisch potje bubble voetbal? Houd jij je staande of gaat het helemaal mis? Een potje voetbal om nooit te vergeten!

*

* in samenwerking met Have Fun Events

BARISTA WORKSHOP

Altijd al de mooiste kopjes koffie willen zetten? Met deze workshop leer je de fijnste kneepjes van het sierlijke koffiezet vak! Maak de mooiste figuren in jouw koffie. Geniet van een drankje en hapjes en de lekkerste verse koffie.

4-6 personen op woensdagavond 19:00-21:00uur, even weken vrijdagavond, werkdagen tussen 18:00-22:00uur en op aanvraag / beschikbaarheid 10:00-15:00 uur bij Espressobar Goud te Katwijk.

2 personen? dan is er een kleine toeslag van 7,50 pp.

MUIZWEMMEN

Een workshop muizwemmen gedurende 2.5 uur. Het eerste uur krijg je een theorieles en wat opdrachten wat te maken heeft met de stroming in de zee en de gevaren die je tegen kunt komen. Dit vindt plaats bij cafe Boeien te Katwijk aan de EA. Borgerstraat. Daarna is er 1.5 uur les in zee met zeer ervaren en gecertificeerde instructeurs. De kinderen krijgen een boeitje mee en de leraren maken gebruik van een surfplank. Ook zullen de kinderen voorzien worden van een vestje. Ben jij ongeveer 7 tm 14 jaar? En heb je je A en B zwemdiploma? Of ben je gewoon geïnteresseerd en wil je weten wat je moet doen als je in een Mui terecht komt? Schrijf je dan nu in via katwijkevents@gmail.com
Voor slechts 35 euro (incl 1 kopje koffie) kun je nog veiliger de zee op! Katwijk-Events in samenwerking met ABZee

BONBONS MAKEN

Tijdens deze workshop maak je per persoon circa 250 gram aan bonbons, die je na afloop natuurlijk mee naar huis neemt. Ook proeven we een aantal origine chocolades en onderwerpen we onze smaakpapillen aan een echte smaaktest. Proef jij het verschil tussen de verschillende chocoladesoorten?

Deze workshop duurt circa 2,5 uur en kost € 39,50 per persoon.
Er is plaats voor 8 tot 15 deelnemers.

Programma:
• Ontvangst met een kopje koffie of thee en een heerlijke bonbon
• Korte uitleg over de geschiedenis en herkomst van chocolade
• Filmpje over de productie van chocolade: van boon tot chocolade
• Korte uitleg over wat we gaan doen, de materialen en de grondstoffen
• Lekker aan de slag om onze eigen bonbons te maken. We koken zelf onze vullingen en maken zo de allerlekkerste bonbons
• Tussen het maken van de bonbons door houden we een chocoladeproeverij met origine chocolades. Iedere originechocolade is gemaakt van cacaobonen afkomstig uit een specifiek land of regio. Elke chocolade geeft een uitzonderlijke smaaksensatie en aromatisch karakter – als gevolg van de bodem, het klimaat en de omgeving waar de cacaobonen werden gekweekt. Wie proeft de verschillen!